God morgon Sverige!

Första inlägget och ute i god tid som alltid. Tänkte börja med att presentera resans upplägg i korthet. På 31 dagar skall jag och Gustav ta oss an resan som många bara kan drömma om. Vi ska köra kust till kust i USA. Vi börjar i New York på östkkusten för att sedan kunna fira med champagne och en svettig cheeseburgare i San Francisco när vi korsat nordamerika. Resan tar dock inte slut i och med ätandet av den svettiga cheeseburgaren. Efter ett par dagar i San Francisco tar vi Highway One ner mot Los Angeles där vi tänkte passa på att gå på lite auditions och försöka förverkliga våra skådespelardrömmar. När dessa är krossade flyger vi hem till Sverige från Los Angeles.
Första dagarna kommer spenderas i New York och vi plockar upp vår hyrbil (givetvis en SUV)  när vi lämnar New York på Torsdag. Nästa stopp blir ett pitoreskt motell i Buffalo för fantastiska 180kr/person och natt. Billigt boende är lite av ett tema på resan eftersom det hade blivit för dyrt att vara iväg en månad annars. Dyraste boendet på resan är i Grand Canyon village. Buffalo i sig kanske inte är någon metropol för turister men strax utanför ligger Niagarafallen där det rinner någon liter vatten om dagen ner för nån liten klippkant, det vill säga ett måste att se!
Efter att inte ha gift oss på en båt vid Niagarafallen bär det av mot Detroit där vi egentligen bara skall sova men det blir säkerligen en kort sväng inne i stan också och förhoppningsvis ett besök på något av stadens bilmuseum. Nästa stopp blir Chicago där vi har två nätter inbokade. När Chigaco är avklarat börjar resans höjdpunkt och det är 10 dagar på den gamla anrika och mytomspunna Route66. Här ska USA upplevas in i minsta detalj. Har laddat upp med böcker och kartor så inget lämnas åt slumpen här.

Vi ska dock inte köra hela Route66 (den slutar egentligen i Los Angeles) utan svänger av i Flagstaff och spenderar två nätter i Grand Canyon Village. Vi har en heldag där vi inte bestämt om vi ska flyga över Grand Canyon eller om vi ska åka på båt på Colorado River. Tiden får utvisa vad det blir. Efter GC är planen att bli ekonomiskt oberoende i Las Vegas och aldrig mer flytta hem till Sverige. Antagligen en dröm som inte blir verklighet men några dollar kan man väl få vinna i alla fall?

Efter Las Vegas så når vi västkusten när vi entrar Golden Gates hemstad San Francisco. Två nätter skall spenderas här innan vi hoppar på Highway One och tar oss ner mot sista stoppet på resan, Hollwyood i Los Angeles.
http://www.google.se/maps/ms?msid=215043244548843195719.00049cf8bb856accce498&msa=0&ll=38.548165,-99.18457&spn=24.60469,50.537109 länken innehåller vår resrutt.
Nu ska jag packa det sista som jag inte hann packa igår. Stora ryggsäcken är full och nypimpad med flaggor från de länder den besökt (i dagsläget Sverige, Sydkorea, Kina och Japan).

Massa packning.
Kläder måste man ha med sig. Kommer behöva tvätta framåt tredje veckan på resan.

Nypimpad väska
Nypimpad väska med flaggor från Tradera.

Det kommer bli rejäl uppryckning vad gäller bildkvalitet på Måndag när jag varit på BHPhotovideo i New York och köpt mig en ny kamera. Planen är att köpa en Canon S95 som ska bli min resekamera. Alltid haft systemkamera med mig på resorna innan men känner att det inte är alltid man orkar ha med sig den eller orkar ta upp den. Därför faller valet på en mycket kompetent kompaktkamera som kan fota i mitt favoritformat RAW.
Over and out!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0